jueves, 16 de julio de 2015

10 raons per incloure les altres dades d’interès al teu Currículum

Habitualment, a aquest últim apartat del currículum no se li dóna la mateixa importància que a la resta de dades, de fet hi ha persones que opten per prescindir-ne. S’ha de tenir en compte no obstant, que aquestes dades ben escollides recolzaran i donaran credibilitat i valor als apartats anteriors del currículum.

Una de les claus per treure-li profit a aquest apartat és incloure la informació que estigui més relacionada amb l’oferta a la que ens presentem i que cridi l’atenció en positiu del seleccionador de personal.

Et donem 10 idees de dades addicionals que poden aportar valor al teu CV:
  1. Voluntariat i participació en ONG’s. Segons un estudi, les persones que inclouen al seu currículum aquesta experiència tenen un 11’8% mes possibilitats de trobar feina i si a més la assenyalen a una entrevista, les seves possibilitats augmenten en un 21’2%. Els valors associats, els coneixements, l’experiència i les competències que aporten estan molt ben considerats al mercat de treball (treball en equip, optimisme, comunicació, capacitat per analitzar i resoldre problemes).
  2. Aficions, estudis addicionals com la música, la dansa, els esports, etc. Escull preferentment els esports que potencien les competències que s’esperen de tu, segons l’oferta a la que aspires. Exemple: si volem un treball relacionat amb les vendes, no inclourem únicament aficions que es practiquin en solitari i sense relació amb altres persones. De totes les aficions que tinguem, cal mencionar només les que puguin tenir relació amb el treball al que postulem.
  3. Participació o pertinença a col·legis professionals, associacions, etc. Sempre que tinguin alguna relació amb l’activitat de l’empresa a la que volem enviar el currículum.
  4. Premis, Beques, reconeixements. Mostren les teves capacitats, el teu valor afegit. Ull si poses un premi de fa anys i des de llavors no has guanyat cap més (l’apartat pot semblar buit). En aquest cas pot ser més interessant posar-lo com una afició, com per exemple si hem guanyat premis de literatura, etc.
  5. Publicacions. Es posarà a ser possible l’adreça electrònica on estan allotjades les publicacions, per no allargar aquest apartat i facilitar-ne la consulta.
  6. Referències professionals “a petició”. Afegir aquesta expressió dóna credibilitat al teu currículum. Abans de fer-ho però, s’han de tenir en compte alguns aspectes: avisar a l’antic cap de que el poden trucar, demanar permís per facilitar el nom i altres dades de contacte -que es facilitaran només en cas que ho demanin- i assegurar-se que donaran referències positives, i omitir-les en cas contrari.
  7. Carnet de conduir i vehicle propi, principalment si el lloc de treball el requereix o l’empresa està a una zona amb dificultat per accedir-hi amb transport públic.
  8. Disponibilitat d’incorporació immediata i horària. Sobretot en cas de treballs que es caracteritzen per jornades partides i per treballar els caps de setmana i festius o nocturns.
  9. Possibilitat de canvi de residencia i/o per viatjar per la província, nacional, internacional. Sobretot en cas que el lloc de feina demani aquesta condició com per exemple en algunes vacants de comercials.
  10. Carnets professionals : manipulador d’aliments, carretoner, targeta professional de la construcció, entre altres. Sempre i quan estiguin relacionats amb el treball que estàs cercant.

Ara, escull aquelles que potencien el teu Currículum i li donin valor afegit en funció del teu perfil professional i les expectatives de l’empresa. Si vols que et facilitem més idees sobre com completar el teu currículum, vine a alguna de les múltiples activitats que organitzem a Barcelona Activa relacionades amb l’elaboració del currículum vitae.

 Publicat per: Lola Fernández, Equip Tècnic de Barcelona Activa.


No hay comentarios: