miércoles, 21 de enero de 2015

Estàs pensant en formar-te?

boliconlibretayteclado-1Coincidint amb l’inici d’any, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha iniciat també la seva oferta de formació per a l’ocupació, que incorpora diversos àmbits, formats i durades.
La formació ocupacional és una bona via per a professionalitzar-nos i millorar el nostre perfil de cara a les empreses, però… Saps com escollir el curs que millor s’adapta a les teves necessitats?
  • Avalua quina formació és més estratègica per al teu perfil professional. Compara el teu perfil amb el que estan demanant les empreses i tria una formació que pugui suplir mancances professionals o bé potenciar el teu valor afegit en el teu futur lloc de treball. Què et convé més? Una formació professionalitzadora? Formació en ofimàtica? En idiomes?
  • Estudia bé totes les opcions abans de decantar-te per una. De quina oferta formativa disposes? Quin tipus de cursos ofereix actualment el mercat?
  • Descarta matricular-te a una formació només per “estar ocupat/ada i fer alguna cosa”. Pensa que el temps que inverteixes en aquesta activitat no l’invertiràs en altres formacions que puguin sorgir més endavant i que et podrien ser d’utilitat.
  • Informa’t sobre el curs. Contacta amb el centre, parla amb possibles tutors, cerca persones que hagin realitzat aquesta formació prèviament, per informar-te de quines opcions professionals pot obrir-te el curs.
  • Avalua fredament la teva disponibilitat. Algunes de les formacions que s’ofereixen poden implicar un compromís de formació de més de 5 hores diàries durant gairebé mig any. Si no creus que tinguis disponibilitat horària és millor que et decantis per cursos de més curta durada, així evitaràs el risc de no finalitzar la formació.
  • Amplia horitzons. Fora del teu districte o ciutat pots trobar la formació que millor s’ajusti a les teves necessitats. Tampoc descartis de bon començament altres formats (formació on-line, mixta…) que potser no s’ajusten totalment a la idea que tens de la formació tradicional però que poden ser els que millor s’adiguin al teu objectiu.
L’inici d’any és un bon moment per iniciar projectes nous. Perquè no reprendre el propòsit de “seguir estudiant” i apostar pel teu futur professional?

Publicat per: Mireia Puig, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

No hay comentarios: