lunes, 16 de septiembre de 2013

Estàs pensant en fer “les europes?”

Coses que has de saber abans de fer la maleta i que et poden ajudar!
 
T’has rumiat bé el què necessites abans de sortir a fer “les europes”? Els idiomes, l’adaptació del CV, els diners mínims per començar… A continuació farem una petita llista d’allò que cal per un bon intent de trobar feina a Europa.

1.  El primer, els idiomes. Quins idiomes domines a nivell oral i escrit?  Convé molt rumiar-se bé aquesta qüestió.  L’anglès és universal i et podrà resultar molt útil a Anglaterra, però a Alemanya  s’estimen més que els hi parlin alemany.  El procés de cercar feina et pot prendre alguns mesos, així que pots aprofitar-los per acabar de polir els teus idiomes estrangers. Et serà també de molta utilitat que acreditis els teus coneixements amb títols internacionals que es poden obtenir sense sortir de la teva ciutat.  A les escoles oficials d’idiomes t’orientaran sobre les acreditacions de llengües estrangeres.

2.  Les teves eines al dia. No cal dir que quan ja sàpigues a quin país vols anar,  caldrà que revisis l’idioma del teu currículum.   Allò que no és tant obvi és que un vídeo currículum, la teva web o el teu blog també et poden ajudar molt:  amb ells podràs evidenciar el coneixement de l’idioma del país on cerques feina i donaràs,  si així ho desitges, una idea molt fidel de quina és la teva imatge.  Pensa que  les entrevistes  es porten a terme a molts quilòmetres de distància així que com més facilitats donis a qui ha de contractar-te, tant de bo per a tu.

3. Recursos econòmics i planificació. Per anar a Europa et convindrà força comptar els diners que et caldran fins que t’arribin els primers ingressos.   Valora-ho bé abans de comprar el bitllet i considera totes les possibilitats d’allotjament començant per les més econòmiques. Aprofita les diferents plataformes i eines que pots trobar a la xarxa!
 
4. Fes networking i dóna’t a conèixer.  Quants contactes tens a Europa?  Abans de marxar necessites donar-te a conèixer a qui t’ha de contractar; tant si vols venir a que t’ho expliquem com si tens esperit autodidacta,  et convindrà obrir un perfil a Linkedin i donar-li tanta vida com puguis.

5. Allò més obvi. Prèviament a la marxa  hauràs de revisar la vigència del teu DNI o passaport,  considerar si tens dret a la targeta sanitària europea, convalidar els títols acadèmics dels que disposis,  etc.

Fes memòria de tota la paperassa que has de posar a la maleta per tenir una bona experiència a l’estranger!

Publicat per: Luz Martínez, Equip Tècnic de Barcelona Activa

No hay comentarios: