jueves, 22 de abril de 2010

Francesc Burrull, el nostre geni.


FRANCESC BURRULL, felicitats!


El món del Secretariat li ret homenatge com a mestre, com a compositor, com a music, com a autor i com a excepcional persona. Gràcies Mestre per ser al nostre costat!.

Acaba de fer 75 anys i n’ha dedicat més de cinquanta a l’ofici de músic. Primer van ser els clàssics, tal como manaven les ordenances de l’època, però no van trigar a aparèixer les sonoritats que tot ho trasbalsaven: els ritmes cubans, el jazz, la Nova Canço, (els 16 jutges) el so laietà... A totes elles i a moltes més Francesc Burrull va abocar-hi coneixements, experiència i passió fins a rebre la consideració de mestre absolut.

Amic i coetani de Tete Montoliu i Ricard Roda; especialista en trajos sonors a mida de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Lluis Llach, Raimón, Guillermina Motta i La Trinca; fundador de Latin Combo i de la primera big band de Barcelona; coixí musical de veus tan contrastades com les de Jordi Farràs “La Vos del Trópico” i Laura Simó; acompanyant ocasional de Chet Baker i compositor de peces per a trio de jazz i cobla, el mestre Burrull ha anat construint la seva carrera sobre la marxa com a reflex paradigmàtic d’una vida improvisada.

No hay comentarios: