lunes, 29 de junio de 2009

BARCELONA - Els aturats es beneficiaran de les ajudes per activitats esportives i culturals al setembre


Amb la finalitat d'afavorir a les persones que no tenen feina a causa de l'actual situació econòmica, l'Ajuntament impulsa una mesura, proposada pel grup municipal d'ERC al plenari del 27 de març, per subvencionar les activitats en centres cívics i instal·lacions esportives municipals a aquestes persones.

"L'objectiu, el que volem, és evitar que la gent en situació d'atur es quedi a casa", explica el tinent d'alcalde de promoció econòmica, Jordi William Carnes. "És tracta d'evitar l'aïllament de les persones que es queden a l'atur i que es poden despenjar de la societat", ha afegit el president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella.

La previsió és que entre 8.000 i 9.000 persones aturades a la ciutat sol·licitin aquesta subvenció.
Què se subvenciona?
Aquestes ajudes, que compten amb una partida inicial de 100.000 euros, cobriran el 100% de les quotes i abonament mensual per a la utilització de les instal·lacions esportives municipals, així com el 100% de les quotes d'inscripció als tallers realitzat en centres cívics.

Les subvencions serviran per participar en les activitats de 51 centres cívics i 42 instal·lacions esportives municipals i cobriran la quota mitjana de 39 euros al mes d'un equipament esportiu o el cost d'un taller, que oscil·la entre 15 i 50 euros.

Ara bé, amb l'objectiu de tenir cura dels recursos de l'Ajuntament, les subvencions no cobriran l'inscripció en més d'un equipament o la realització de dos tallers simultàniament.

També es recomanarà als beneficiaris que optin per realitzar les activitats en franges horàries matinals i hores "vall". No obstant això, si la persona beneficiària ja és abonada a la instal·lació esportiva, podrà seguir gaudint de la mateixa franja horària.

Qui hi pot accedir?
Aquestes subvencions estan dirigides a persones empadronades a Barcelona; que portin a l'atur un mínim de dos mesos; que el motiu de l'atur sigui l'acomiadament o la finalització del contracte i que hagin treballat un mínim de 10 mesos en els darrers tres anys.

L'Ajuntament obrirà al setembre la convocatòria per aquestes ajudes, però la subvenció tindrà efecte retroactiu des de l'1 de juny.

D'altra banda, per gaudir de la subvenció s'exigeix un mínim de continuïtat de les activitats a la persona beneficiària. Així, es demanarà l'assistència a un mínim del 80% de les sessions dels tallers i una mitjana d'assistència a les instal·lacions esportives de 12 utilitzacions trimestrals.

Periòdicament, l'Ajuntament comprovarà el manteniment de la situació d'atur, ja que un cop la persona beneficiada deixi d'estar a l'atur, l'ajuda quedarà sense efecte.

Com sol·licitar-ho?
Les persones que vulguin accedir a aquests ajuts hauran d'omplir una instància, que es podrà trobar a bcn.cat i a les Oficines d'Atenció al Ciutadà, i presentar-la a les Oficines del Registre General de l'Ajuntament o a les oficines del Registre General dels districtes, a partir del dia següent de la convocatòria al BOP, prevista al setembre.

En el cas de voler accedir a les dues ajudes, una pels tallers i l'altra per la instal·lació esportiva, caldrà presentar una sol·licitud per cadascuna.

Aquesta sol·licitud ha d'anar acompanyada d'un document que cal demanar a l'equipament on es vol realitzar l'activitat i un certificat de vida laboral amb una antiguitat mínima de tres anys.

En cas d'estar abonat a la instal·lació des de l'1 de juny, s'haurà d'aportar el comprovant corresponent i el full de transferència bancària amb les dades de la persona sol·licitant.

Es calcula que el tràmit de la subvenció es farà en el termini màxim d'un mes, dins del qual l'Ajuntament ho notificarà al sol·licitant i a la instal·lació.
Enllaços relacionats: WEB ESPORTS / WEB CENTRES CÍVICS

No hay comentarios: